Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Wanneer kies je voor een passe-partout?

Bij de aankoop van fotolijsten heb je vele keuzes: kleur, materiaal, profielbreedte en ook de optie of je wel of geen passe-partout wilt.

Wanneer kies je nou voor een passe-partout en welke opties heb je wanneer je een passe-partout wilt in je fotolijst. In deze blogpost lees je welke mogelijkheden er zijn en wanneer je voor elke optie zou moeten kiezen.

Fotolijst met passe-partout

Meer body

Een van de voornaamste redenen om voor een passe-partout te kiezen is het creëren van een fotolijst met meer body.

Afhankelijk van het formaat van de foto die je in gaat lijsten en de locatie waar deze komt te hangen, kan het voorkomen dat wanneer je de foto beeldvullend inlijst, het eindresultaat te summier wordt.

Een foto in 20x30cm lijkt als je hem vast hebt een grote foto. Hang je deze boven een bank van 2 meter breed dan lijkt de foto ontzettend klein.

In dit soort gevallen is het een goede optie om een passe-partout te nemen.

Een fotomaat 20x30cm wordt vaak gecombineerd met een buitenmaat van het passe-partout van 30x40cm. Dit is dus twee keer zo groot en oogt de fotolijst meer in proportie dan wanneer je de foto beeldvullend in zou lijsten.

Rust creëren met een passe-partout

Een tweede reden waarom vaak voor een passe-partout gekozen wordt, is het creëren van rust.

Door het vergroten van de afstand tussen het profiel van de fotolijst en de foto kan een rustiger beeld ontstaan. Zeker wanneer het een zeer kleurrijke foto betreft of een profiel met een uitgesproken styling.

Het effen kleurvlak dat een passe-partout vaak is, geeft het totaalplaatje een rustigere uitstraling en zorgt er tevens voor dat de aandacht meer naar de foto trekt.

Vormen uitsnede

Passe-partouts zijn er met verschillende soorten uitsneden. De bekendste en verreweg meest voorkomende uitsnede is de rechthoekige uitsnede.

Er zijn echter veel andere vormen mogelijk. Denk hierbij aan ronde of vierkante uitsneden.

Deze vormen worden echter weinig gebruikt in standaard producten en zijn veelal uitsluitend verkrijgbaar in maatwerkproducten via lijstenmakerijen.

De fotolijsten die wij verkopen hebben vaste samenstellingen en zijn vrijwel altijd uitgevoerd met een rechthoekige uitsnede.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950