Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Wat is een landelijke fotolijst?

Een populaire stijl fotolijsten zijn de landelijke fotolijsten. Maar wat is een landelijke fotolijst eigenlijk, welke opties zijn er en waar moet ik op letten bij de aankoop van een landelijke fotolijst?

In deze blog geven wij meer informatie over landelijke fotolijsten.

Landelijke fotolijsten: de kenmerken

Een landelijke fotolijst is een rekbaar begrip maar in het algemeen kun je stellen dat landelijke fotolijsten wat bredere profielen hebben met een warme uitstraling.

Deze warme uitstraling komt door het gebruik van warme kleuren maar ook door het gebruik van zichtbare houtnerf en geschuurde profielen.

Door deze samenstelling krijgt een landelijke fotolijst een warme robuuste uitstraling die zo goed past bij een landelijk interieur.

Handwerk of fabriekswerk

Een goed voorbeeld hiervan is fotolijst Picardie die je vind bij de houten fotolijsten.

Deze fotolijst heeft een landelijke uitstraling doordat het een geschuurd profiel betreft dat met de hand afgewerkt wordt. Hierdoor krijg je die unieke landelijke uitstraling.

Het minpunt hiervan is dat er tussen de verschillende productiebatches grotere verschillen kunnen ontstaan dan bij volledig machinaal geproduceerde profielen. Dit is echter de charme van een landelijk product

Er bestaan ook landelijke kunststof fotolijsten. Een voorbeeld hiervan is fotolijst Forest.

Dit brede profiel is er in drie warme tinten en is voorzien van een zichtbare houtnerfoptiek.

Keuze van een landelijke fotolijst

Je keuze voor een fotolijst in landelijke stijl komt vooral voort uit het interieur waar deze fotolijsten goed bij passen.

landelijke fotolijst forest

Laat de kleuren in je interieur leidend zijn in de keuze van landelijke fotolijst.

Vele interieuren zijn strak maar hebben wel warme landelijke tinten zoals taupe of bruingrijs.

Kies in dat geval een strakke fotolijst met een soortgelijke tint.

Is het een interieur met veel robuuste materialen zoals grof massief hout dan past daar een fotolijst met een grovere afwerking mooier bij.

Een landelijke fotolijst met meer body

Ondanks dat een landelijke fotolijst gekenmerkt wordt door relatief brede profielen, kun je ervoor kiezen om je fotolijst nog meer body te geven.

Een makkelijke oplossing om een fotolijst met meer impact te creëren, is het toepassen van een passe-partout.

In de categorie passe-partouts vind je losse passe-partouts die je kunt combineren met elke fotolijst, dus ook met een landelijke fotolijst.

Doordat je fotomaat de binnenmaat van het passe-partout is, zorgt de buitenmaat van het passe-partout voor een grotere bestelmaat van de landelijke fotolijst. De totale lijst wordt dus een stuk groter en hierdoor hangt er echt een mooie grote lijst in je landelijk interieur.

Verwante artikelen

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950