Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Kleuren fotolijsten

De kleur van een fotolijstje is misschien wel één van de meest belangrijke aspecten waar je op let tijdens je zoektocht naar een geschikte fotolijst. Kleur valt op. Kleur trekt de aandacht. Zo kun je door middel van de kleur van je fotolijstje ook direct een blikvanger creëren. Je kunt echter ook gaan voor neutrale basis en de foto laten stralen. Kleur is dus heel bepalend voor de sfeer in een interieur. In ons grote assortiment fotolijstjes kom je de mooiste kleuren tegen. Met veel zorg en aandacht hebben we onze collectie samengesteld. Hierbij hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende kleuren op te nemen in onze collectie.

Een fotolijst in je kleur naar keuze

Naast het formaat is ook de kleur van je nieuwe fotolijst niet onbelangrijk. De fotolijst moet natuurlijk wel bij de rest van je interieur passen. Ben je op zoek naar een echte eyecatcher of een fotolijst welke meer op gaat in het geheel? Voor beide wensen vind je verschillende kleuren fotolijsten in onze webshop. Tijdloos zwart, wit of bruin of één van de trendkleuren taupe, grijs, beige of goud. Maar ook fellere kleuren als groen, blauw of rood worden vaak gekozen. Alle kleuren hebben een matte of zijdeglans afwerking, tenzij apart vermeld wordt dat het om hoogglans of metallic fotolijstjes gaat.

Spelen met de kleuren van je fotolijst en foto

Het vinden van een passende kleur fotolijst kan soms lastig zijn. Wellicht heb je een duidelijke visie van een geschikte kleur, maar misschien twijfel je tussen verschillende tinten. Het totaalplaatje klopt wanneer fotolijst de foto completeert, aanvult als het ware. Zit er veel geel of rood in de foto? Dan zal een fotolijst in een warme tint een mooie aanvulling zijn. Bevat de foto veel blauw of grijstinten, dan is een fotolijst in een koelere kleurtint mooier. Denk hierbij aan zilvertinten, grijs, zwart of wit.

Maar naast de kleur in de foto, spelen ook het doel en de locatie van de lijst een rol bij de ideale kleurkeuze. Met het doel bedoelen we het gebruik van de lijst, de plaats in je interieur en wat hij moet overbrengen. Bij een zomerse foto welke je op de vensterbank wilt plaatsen, passen vrolijke kleuren zoals geel, goud of een andere zomerse kleur. Heb je een foto van een dierbare die is overleden? Dan zijn felle kleuren wat minder gebruikelijk. Ga dan liever voor een mooie zwarte of zilveren lijst, bijvoorbeeld.

Maak het jezelf makkelijk

Heb je moeite om de keuze te maken om de focus meer op de foto of op de omgeving te leggen? Dan kun je ook altijd nog overwegen om een passe-partout aan je fotolijstje toe te voegen. Dit biedt de ideale uitkomst. We bieden diverse soorten, afmetingen en kleuren passe-partouts aan welke meer rust in je kleurgebruik kunnen brengen. Hierdoor kun je een kleur fotolijst kopen die past bij de plek waar de lijst opgehangen of neergezet wordt. De tint van de foto maak je hierdoor minder leidend.

Bestel direct in onze webshop

In ons assortiment kom je veel betaalbare varianten fotolijstjes in stijlvolle modellen en kleuren tegen. Bestellen doe je eenvoudig en snel via onze webshop. Dankzij onze grote voorraad kunnen we je bestelling vaak de volgende werkdag al bij je thuis bezorgen. Bestellingen vanaf €40 profiteren van gratis verzending! Wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan onze blog. Voor vragen of advies kun je altijd even contact met ons opnemen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950