Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Trend: Oude foto's inlijsten

Steeds meer mensen gaan oude foto's opnieuw bij laten maken en ook inlijsten. Het verschil tussen de foto's is groot, in de loop der jaren zijn er continu nieuwe fotoafdruk technieken gebruikt. Hierdoor heb je veel verschillende kleurtinten, papiersoorten en maten. Hoe zorg je er dan voor dat je fotolijst toch een mooi geheel is?

Met een paar kleine aandachtspunten kun je direct een mooier resultaat krijgen. Hieronder geven we drie tips die je fotolijst tot een beter geheel maken.

 

3 Tips om oude foto's in te lijsten

Zorg voor een gelijke tint

Een gelijke tint geeft de foto's meteen meer het idee dat ze bij elkaar horen. Hierdoor heb je direct een rustigere uitstraling. Je kunt je oude foto's in dezelfde tint krijgen door middel van een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop. Heb je hele oude foto's dan is het leuk om deze in sepia of zwart-wit af te drukken. Heb je wat minder oude foto's zorg er dan voor dat deze ongeveer dezelfde tint hebben.
Afhankelijk van de afdruk kwaliteit kan het zijn dat sommige foto's verkleurd zijn en hierdoor blauwer of roder zijn geworden dan dat de foto's oorspronkelijk waren. Door ze in dezelfde tint te krijgen, straalt het meer rust uit en ziet je fotolijst er mooier uit.

Zelfde maat zorgt voor eenheid

Je kunt een aantal foto's op twee manieren in één fotolijst plaatsen. Je kunt er voor kiezen om een collage te maken in een grote fotolijst. Ook kun je er voor kiezen om een multi fotolijst te kopen. Het voordeel van een multi fotolijst is dat alle foto's een apart vakje hebben, dit geeft een rustiger beeld dan wanneer de foto's kris kras door elkaar in een fotolijst zitten.
Het mooiste resultaat krijg je wanneer je een multi fotolijst neemt waarbij alle vakjes dezelfde maat hebben, dit straalt eenheid en rust uit.

Keuze van de fotolijst

Het is belangrijk een fotolijst te kiezen die de foto's aanvult, een leuke decoratieve fotolijst past beter bij oude sepia foto's dan een strakke fotolijst. Deze kun je beter nemen wanneer je recentere foto's in zwart-wit wilt inlijsten. De keuze moet afhangen van de foto's die je gaat inlijsten.
De juiste keuze haalt de foto's nog meer op, terwijl een verkeerde keuze juist afbreuk doet aan het geheel.

Wil je een leuke fotolijst waar je veel foto's kunt inlijsten: kijk in deze categorie.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950