Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Trouwfoto’s inlijsten: zo doe je dat

Jullie hebben elkaar een tijdje geleden het ‘ja-woord’ gegeven. De bruiloft was magisch en er zijn zoveel mooie, nieuwe herinneringen gemaakt. Je wilt graag je herinneringen vereeuwigen. Trouwfoto’s inlijsten is een uitstekende manier om dat te doen. Maar hoe doe je dat precies en waar moet je op letten?

Trouwfoto’s laten inlijsten door een fotograaf

Uiteraard kun je ervoor kiezen om via een fotograaf een aantal van je favoriete kiekjes te laten afdrukken en een in plastic verpakte lijst uitzoeken. Nu maar hopen dat de foto bij de lijst past en je woning. Er zijn echter ook andere manieren om je trouwfoto’s in te lijsten.

Wat zijn de beste lijsten voor trouwfoto’s?

Laten we bij het begin beginnen. Je hebt een selectie gemaakt van de trouwfoto’s die je graag zou willen inlijsten. De volgende stap is het vinden van een geschikte fotolijst die past bij de stijl van de foto’s en je interieur. Je bruiloft was absoluut een dag met een gouden randje. Wellicht dat een gouden fotolijst hier symbolisch het beste bij past.

Betreft het een zwart-witfoto? Met een zwarte fotolijst zit je altijd goed. Zwart is strak, stijlvol en praktisch. Indien je bruiloft qua thema natuurlijk of bohemian was; denk aan een bruiloft op het strand of in de natuur, dan is een houten fotolijst een goede optie. De lijst staat zo helemaal in lijn met de sfeer tijdens jullie huwelijk.

Veel foto’s? Kies voor een album

Bovenstaande opties zijn interessant als je van plan bent om slechts een aantal kwalitatieve foto’s uit te vergroten. Wil je juist heel veel trouwfoto’s inlijsten? Overweeg dan om een trouwalbum te maken. Hierin kun je veel foto’s kwijt én je hebt de mogelijkheid om de pagina’s naar wens te versieren. Of bundel foto’s in dezelfde stijl of hetzelfde moment in een drieluik fotolijst.

Versier je huwelijksalbum met kleine aandenken

Je bent niet beperkt om alleen afbeeldingen op te plakken. Het is juist leuk om ook andere aandenken in het album te plakken. Denk aan een gedroogde bloem uit het bruidsboeket, de uitnodiging voor de bruiloft, de planning van de dag en bijvoorbeeld de tekst van jullie favoriete artiest of nummer. Je kan het zo druk of rustig maken als je zelf wil.

Zelf je trouwfoto’s inlijsten: zo pak je dat aan

Indien je gekozen hebt voor een aantal fotolijsten, dan is het nu zaak om ze goed in te lijsten. Volg onderstaande stappen voor het beste resultaat:

  1. Maak de fotolijst open door de clipjes weg te schuiven of de pinnetjes om
  2. Haal de glasplaat eruit
  3. Controleer of de lijst schoon is. Zo niet, maak de lijst dan stofvrij
  4. Snijd de foto op maat, indien deze nog iets te groot is
  5. Doe de fotolijst weer dicht
  6. Laatste controle

Ziet alles er goed uit en past de foto goed in de lijst? Dan is het nu tijd om je trouwfoto’s een plek te geven in huis.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950