Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Wat is een polystyrol fotolijst?

Fotolijsten zijn er in verschillende materialen en worden op verschillende wijze geproduceerd.

Een materiaalsoort die de laatste jaren aan terrein wint is de fotolijst van polystyrol.

Een polystyrol fotolijst is voor vele nog een onbekend artikel maar kent zeer veel voordelen. Ondanks dat het een kunststofsoort is, is polystyrol zeer milieuvriendelijk. Het profiel wordt namelijk gemaakt van gerecycled piepschuim.

De productie van het profiel

Om fotolijsten van polystyrol te maken wordt piepschuim gerecycled tot een vloeibaar kunststof. Dit kunststof wordt vervolgens in een mal gespoten waardoor een staafprofiel ontstaat in de gewenste vorm.

Doordat het vloeibaar kunststof is kun je het in iedere vorm spuiten zonder dat je materiaal weggooit. Bij een houten lijst wordt een stuk hout bijgeschaafd in de gewenste vorm en verlies je juist materiaal.

Dit is een van de redenen waarom polystyrol zo milieuvriendelijk is.

Kleur van een polystyrol fotolijst

Waar houten fotolijsten vaak gelakt of gespoten worden, wordt er bij een polystyrol fotolijst een kleurfolie over het profiel aangebracht.

Doordat dit eenvoudiger is dan het spuiten of lakken van een profiel, is men in staat om bijzonderder kleureffecten te produceren zonder dat de prijs van een profiel toeneemt.

Hierdoor ontstaan mooiere profielen zonder dat de prijs toeneemt.

Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de categorie kunststof fotolijsten van het merk SecaDesign. Deze zijn allemaal van polystyrol.

 

De keuze voor polystyrol

Afhankelijk van je wensen kan polystyrol een zeer goede keuze zijn. Het is relatief voordelig terwijl het wel mooie profielkleuren en effecten heeft.

Daarnaast is het zeer milieuvriendelijk en kan het later ook weer goed gerecycled worden.

Nadelen van polystyrol

Tot nu toe lijkt alles hosanna met betrekking tot polystyrol maar dat is niet volledig het geval.

Zolang je een polystyrol fotolijst gebruikt waar hij voor bedoelt is, doet hij niet onder voor een fotolijst van hout of aluminium.

Echter is het materiaal wel wat kwetsbaarder voor breuk. Zou je een fotolijst van polystyrol van de muur laten vallen dan is deze gegarandeerd gebroken, daar waar aluminium en hout uitsluitend een deuk zullen oplopen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950