Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Wat is een strakke fotolijst?

Een van de stijlen van een fotolijst waar men naar opzoek is, is de strakke fotolijst.

Dit begrip is echter een zeer ruim begrip dat zich lastig laat definiëren. Toch proberen wij in deze blogpost uitleg te geven over een strakke fotolijst aan de hand van voorbeelden en het uitleggen van de verschillende opties die je kunt kiezen bij het selecteren van een fotolijst.

Verschillende soorten strak

Doordat strak moeilijk te definiëren is, kan dit op meerdere manieren uitgelegd worden.

Wat men vaak bedoelt met deze term is een eenvoudige, rechttoe rechtaan fotolijst. Eenvoudige hoekige profielen en kleuren zonder poespas of kleureffecten.

Materiaal keuze van een strakke fotolijst

Bij een strakke fotolijst denkt met snel aan aluminium fotolijsten omdat deze profielen vaak haaks en strak zijn afgewerkt. Dit hoeft zeker niet zo te zijn, strakke fotolijsten zijn er ook in kunststof en hout.

Wat veel belangrijker is, is de vorm van het profiel.

Strakke fotolijsten hebben een profiel met een eenduidige stijl. Geen binnenrandjes, overgangen of trapsprofielen. Ook bolle profielen worden als minder strak gezien.

Harde hoeken geven een strakke uitstraling, dit maakt een aluminium fotolijst ook bij uitstek geschikt omdat hier een kleinere hoekradius te creëren is dan bij hout of kunststof.

Strakke fotolijst, welke kleur kies je

Om een strak uitziende fotolijst te maken is de kleur en de afwerking van de kleur zeer bepalend.

Kies altijd voor een effen kleur en dito afwerking. Profielen met een houtnerf, geschuurd effect of binnenrand vallen af wanneer je een fotolijst met strakke uitstraling zoekt om je interieur mee te verfraaien.

Hoogglans afwerkingen worden vaak als strak ervaren. Een voorbeeld hiervan vind je in de categorie vierluik fotolijsten. Deze vierluiken zijn afgewerkt met een hoogglans lak waardoor ze een strakke uitstraling krijgen.

Toepassing van een strakke fotolijst

Je kunt fotolijsten, en dus ook strakke lijsten, op tal van plaatsen toepassen. Een strakke fotolijst heeft echter vaak een zakelijke toepassing waarbij de poster of foto die in de lijst geplaatst wordt de aandacht moet trekken.

De fotolijst is bij deze toepassing dan ondergeschikt .

Een mooi voorbeeld voor een zakelijke toepassing is fotolijst Lumi. Een strakke aluminium fotolijst die je vindt in de categorie aluminium fotolijsten.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950