Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Wat is het verschil tussen kunststof en plastic fotolijsten?

Bij de keuze voor een fotolijst is materiaal een bepalende factor. Hierbij is een houten fotolijst het bekendst maar materialen als kunststof en aluminium worden ook zeer veel verkocht.

Aan kunststof hangt vaak een negatieve klant maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

In deze blogpost leggen we het verschil uit tussen kunststof en gegoten plastic fotolijsten, welke opties er nog meer zijn en waar je op moet letten wanneer je een kunststof fotolijst kiest.

Gegoten plastic

De goedkoopste kunststof fotolijsten zijn gegoten plastic fotolijsten. Deze fotolijsten kenmerken zich door een holle achterzijde en zijn veelal voorzien van een plastic velletje in plaats van een glasplaatje.

Hoewel er met deze methode voordelig aparte vormen gecreëerd kunnen worden, zijn deze alleen beschikbaar in kleine formaten.

Deze fotolijsten zijn van harde kunststoffen. Doordat deze van mindere kwaliteit zijn, bieden wij deze niet aan in onze webshop.

Kunststof profielen

Het merendeel van de kunststof fotolijsten wordt echter gemaakt vanuit kunststof profielen die aan elkaar gezet worden middels krammen.

Deze productiemethode is gelijk aan die van een aluminium fotolijst en is zeer goed te noemen.

Door dat deze fotolijsten in de hoeken aan elkaar gezet worden krijg je de kenmerkende hoek met een aansluiting in verstek, die je ook kent van een houten fotolijst.

Deze productiemethode kent geen beperking in de formaten. Hooguit zijn er bredere profielen nodig in de grotere formaten.

Polystyrol fotolijsten

Een minder bekende kunststofsoort die de laatste jaren aan terrein wint, is de polystryrol fotolijst.

Deze fotolijsten zijn gemaakt van gerecycled piepschuim dat vermalen wordt, tot een vloeistof gemaakt wordt en gespoten wordt in een profielvorm.

Deze fotolijsten zijn én milieuvriendelijk én goed voor de portemonnee.

Bijkomend voordeel is dat ze nauwelijks van houten fotolijsten te onderscheiden zijn.

 

Glassoorten in een kunststof fotolijst

Kunststof fotolijsten worden veelal geproduceerd met normaal helder glas. Uitsluitend de echte budget fotolijsten worden met een dun kunststofvelletje geleverd.

Deze laatste variant vind je niet terug in onze webshop, de kwaliteit hiervan vinden wij ondermaats.

Al onze fotolijsten in de categorie kunststof fotolijsten zijn voorzien van helder glas.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950