Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Welk formaat fotolijst moet ik kiezen

De keuze van een formaat fotolijst hangt van verschillende factoren af en is vooral een persoonlijke keuze. Heb je al een foto dan is je keuze wat beperkter dan wanneer je nog geen foto afdrukt hebt.

In beide gevallen kun je voor meerdere opties kiezen, in deze blogpost geven we een aantal suggesties.

Je hebt al een foto

Als je al een foto hebt dan is het eenvoudig de juiste lijst te vinden.

Op onze website bieden we de fotolijsten aan in een groot aantal maten. Het is mogelijk om filters aan te zetten om de juiste maat te vinden.

De formaten van fotolijsten worden altijd geschreven met de kleinste maat eerst. Bijvoorbeeld 10x15cm of 30x45cm.

Ondanks dat deze formaten zo geschreven zijn kun je ze altijd op twee manieren gebruiken, zowel in de breedte als in te hoogte.

De aangegeven formaten zijn altijd de glasmaten van de fotolijsten.

Sommige fotolijsten worden geleverd inclusief een passe-partout. Hierbij vind je in de beschrijving een tabel met de binnenmaten van de passe-partouts. De bestelmaat van de fotolijst is altijd de glasmaat van de fotolijst.

Stel je hebt een foto in formaat 13x18cm. Dan kun je ervoor kiezen om deze beeldvullend in te lijsten en een fotolijst in formaat 13x18cm te bestellen.

Wil je je een fotolijst met meer body dan kun je kiezen voor een combinatie met een passe-partout.

Vaak wordt een fotolijst van 20x30cm gecombineerd met een binnen-maat van het passe-partout van 13x18cm.

Je moet nog een foto af laten drukken

Als je je foto nog niet hebt afgedrukt dan kun je nadenken over de grootte die je zou willen bestellen.

Kijk hierbij naar de plek waar de lijst komt te hangen of staan en of je wel of geen gebruik wilt maken van een passe-partout.

Hang je een fotolijst boven een groot object of meubel zoals een dressoir of een bank. Neem dan in je achterhoofd dat een fotolijst van 20x30cm misschien groot lijkt als je hem vasthoudt maar als deze boven een bank van 2 meter breed komt te hangen heel ielig over kan komen.

Kleine foto, grote indruk

Heb je een kleiner formaat foto maar wil je toch een fotolijst met meer body dan kun je twee dingen doen: een breed profiel of een passe-partout.

Beide eigenschappen zorgen voor een grotere buitenmaat van de fotolijst en dus voor meer body.

Combineer je beide mogelijkheden dan kun je ervoor zorgen dat een foto van bijvoorbeeld 13x18cm toch in een fotolijst met een buitenmaat van 25x35cm komt te zitten en hangt er echt iets aan de muur.

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950