Vragen? Bel met onze Fotolijsten-experts: 085-7731950 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Welke fotolijst kies je bij een zwart-wit foto?

Het inlijsten van een zwart-wit foto kan een vak apart zijn. Je moet immers op andere dingen letten dan bij een foto die spettert van de kleuren.

Hoe je een goede combinatie kiest en hoe je ervoor zorgt dat de aandacht naar de foto gaat in plaats van naar de fotolijst, lees je in deze blogpost.

Contrast in de foto

Doordat een zwart-wit foto geen kleur bevat hoef je minder rekening te houden met de kleurencombinatie van fotolijst en foto wanneer je een lijst gaat kiezen.

Wat een zwart-wit foto meer kenmerkt is het gebruik van veel of weinig contrast in de foto.

Een krachtige zwart-wit foto inlijsten kun je gerust doen met een fotolijst met veel body. Denk hierbij aan een breed / hoog profiel of een fotolijst met een krachtige kleur.

Heeft je foto weinig contrast dan kan een dusdanige fotolijst de foto te veel overpoweren. Kies in dat geval voor een smaller profiel of gebruik een passe-partout.

Door het passe-partout te gebruiken krijgt de totale lijst meer body maar ontstaat er afstand tussen het profiel en de foto die je inlijst. Hierdoor overschaduwd het profiel van de lijst de foto niet.

Zwart-wit foto met kleuraccent

Ga je een zwart-wit foto inlijsten waarbij de foto is voorzien van een kleureffect. Dan kan het een goed idee zijn om een lijst te kiezen die dit kleuraccent ondersteund.

In de categorie kunststof fotolijsten vind je de fotolijsten serie Iris. Deze fotolijsten zijn er in 11 verschillende kleuren waaronder acht felle kleurtinten.

Door de kleurtint uit je zwart wit foto te combineren met dezelfde kleur profiel van de fotolijst, creër je een knallende combinatie die leuk staat bij je zwart-wit foto met kleuraccent.

Nooit fout met zwart, wit en zilvertinten

Doordat een zwart-wit foto van zichzelf wat minder de aandacht trekt dan een kleuren foto, kan een fotolijst met een gekleurd profiel ervoor zorgen dat het totaal de aandacht trekt.

Het kan er echter voor zorgen dat de aandacht teveel naar de fotolijst gaat in plaats van naar de foto, dit is in veel gevallen een ongewenst effect.

Kies je voor een fotolijst in zwart, wit of een zilvertint dan zie je eigenlijk altijd goed wanneer je een zwart-wit foto in gaat lijsten. De aandacht zal in dat geval nooit teveel naar de fotolijst gaan in plaats van naar de foto.

Om het geheel in harmonie te laten zijn met het plek of het interieur waarin de lijst komt te staan of hangen, kun je ervoor kiezen om een warme zilvertint te kiezen. Hierbij kun je denken aan een staaltint of een bronzen kleur.

Een klassieke combinatie is de verzilverde fotolijst in combinatie met een zwart-wit foto. Deze fotolijsten vind je in de categorie verzilverde fotolijsten.

 

Verwante artikelen

Vragen? Neem gerust contact met ons op 085 - 7731950